ВИДЕО: Унгарска ТВ приписа на фенове на Уигън, че са украинци, празнуващи взрива на Кримския мост


ВИДЕО: Унгарска ТВ приписа на фенове на Уигън, че са украинци, празнуващи взрива на Кримския мост
Снимка: Getty Images

1197 0

Унгарският телевизионен канал "HirTV" опита да заблуди зрителите си с репортаж за взривяването на Кримския мост. От телевизията са опитали да дискредитират украинската страна във военния конфликт, пише изданието от воюващата страна "ISport".

От канала убеждават, че излъчват видео, в което украинци в някакво заведение празнуват атаката по определяния като "незаконен" в Украйна мост. Те обаче много зле са прикрили факта, че са използвали кадри от 2016 година, на които фенове на английския футболен клуб Уигън скандират в чест на футболиста на тима Уил Григ в кръчма.

Лошото е, че в клипа ясно се чува, че англичаните изпълняват добре познатата песен "Will Grigg's on Fire", станала популярна по време на Евро 2016. Тя е създадена по мелодията на хита на певицата Гала "Freed from Desire".

Унгарската журналистика предизвика коментара на представител на Европейския парламент Даниел Фройнд. "Пропагандата на Орбан в очевидното ѝ проявление. Унгарският телевизионен канал "HirTV" твърди, че украинците са празнували разрушаването на Кримския мост в кръчма. Само че, не украинци, а фенове на Уигън Атлетик скандират "Will Grigg's on Fire". Какъв срам!", казва той. цитиран от "Daily Mail". Още новини за конфликта Русия - Украйна в спорта четете в Sportlive.bg. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички