"Навредиха само на себе си" - Андрей Рубльов коментира решението на "Уимбълдън" от 2022-ра година


"Навредиха само на себе си" - Андрей Рубльов коментира решението на "Уимбълдън" от 2022-ра година
Снимка: Getty Images

1409 0

Световният №7 в мъжкия тенис - Андрей Рубльов, изрази мнение, че организаторите на "Уимбълдън" са допуснали грешка с недопускането на играчи от Русия и Беларус през миналата година и добави, че от това е изгубил единствено самият турнир.

*Припомняме, че през 2023-та организаторите на надпреварата на трева от Големия шлем в крайна сметка промениха решението си, което бе продиктуваното от старта на войната между Русия и Украйна.

"Ако наистина искаме да направим това, което е по-добро за тениса и за хората, мисля, че имаше по-добри възможности. Не просто да забраним участие, защото те по този начин навредиха само на себе си", обясни руснакът и добави:

"В крайна сметка мисля, че имаше опции да се справим много по-добре. Сега сме тук и аз съм наистина щастлив да се върна".

*Важно е да се отбележи, че тази година всички руски и беларуски тенисисти подписаха декларации, че няма да изразят подкрепа за нито една от страните и че не получават пряка или непряка държавна помощ.

Иначе, 25-годишният Рубльов преодоля пасив от 2:5 във втория сет и победи австралиеца Макс Пърсел с 6:3, 7:5, 6:4. Така във втория кръг на "Wimbledon" той ще играе със сънародника си Аслан Карацев.

Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички