"Това не се бе случвало отдавна" - Ultras World се впечатлиха от протеста срещу Българския футболен съюз


"Това не се бе случвало отдавна" - Ultras World се впечатлиха от протеста срещу Българския футболен съюз
Снимка: Getty Images

7402 0

В четвъртък (31.03) ще се случи нещо рядко виждано в българския футбол. Представители на клубове и фенове от цялата страна ще се обединят в една кауза - протест срещу сегашното управлението на Българския футболен съюз и подкрепа за Димитър Бербатов и неговия екип. 

Ядрото на протеста е пред централата на БФС в Бояна, който по-късно ще се пренесе на булеварда пред сградата. Далеч от столицата, желание за участие бе заявено от Пловдив, Русе, Бургас, Варна и много други градове в цялата страна, които ще се включат под някаква форма в протеста. Пловдивчани започнаха ден по-рано, като неочакваното в града под тепетата се случи - фенове на Ботев и Локомотив застанаха рамо до рамо с транспаранти срещу Борислав Михайлов и колегите му. 

Инициативата беше подета от ръководството на ЦСКА и бързо бе приета от голяма част от останалите клубове. Фенове на "червените" си организираха палатков лагер в Бояна като част от протестните действия.

Не отне много време ситуацията в българския футбол да се разпростре извън границите на страната. Най-известната ултрас-медия - Ultras World, излезе с информация до своите фенове относно предстоящите събития. Публикацията достигна стотици хиляди фенове от целия свят и много коментари. 

"Новините в България! За първи път от много години, феновете ще се обединят отново на масов протест в София утре срещу корумпираното и деградирало ръководство на Българския футболен съюз", написа медията. 

Едно от лицата на съюза и собственик на столичния Славия - Венцислав Стефанов, нападна протестиращите и нанесе тежки обвинения на Димитър Бербатов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички