УЕФА взе решение за мачовете между АЕК и Динамо Загреб след кървавия сблъсък


УЕФА взе решение за мачовете между АЕК и Динамо Загреб след кървавия сблъсък
Снимка: Getty Images/Guliver

3274 0

УЕФА излезе с официално съобщение, в което изразява дълбоко съжаление за ужасяващите инциденти, които се случиха в Атина снощи и доведоха до загуба на живот преди мача АЕК - Динамо Загреб в Шампионска лига.

"Изразявайки дълбокото си съчувствие към семейството на жертвата, към ФК АЕК Атина и неговите фенове, бихме искали да повторим, че насилието няма място в нашия спорт и очакваме отговорните за този ужасен акт да бъдат арестувани и предадени на правосъдието в най-кратък срок", пишат от централата.

Ново решение от УЕФА

След вчерашното насилие и след консултации с местните власти, УЕФА реши, че условията мачът между АЕК Атина и ГНК Динамо да се проведе тази вечер не са изпълнени. В съответствие с член 26.01 от Регламента на УЕФА Шампионска лига 2023/24, мачът, планиран да се играе тази вечер на стадион Агия София в Атина, се отлага.

Мачът на Динамо срещу АЕК в Загреб ще се играе във вторник, 15 август 2023 г. (20:00 CET) по график. УЕФА поддържа връзка с двата клуба, за да потвърди датата за пренасрочения мач между ФК АЕК Атина (ГРЕ) и ГНК Динамо (Хърватия), т.е. или в петък, 18 август 2023 г., или в събота, 19 август 2023 г. Предварително съобщеното решение относно липсата на привърженици като гост за двата мача се запазва и всички необходими мерки ще бъдат приложени. Въпреки наложената забрана над 150 хърватски фенове пътуваха до Атина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички