Започна делото за насилие, образувано срещу Райън Гигс


Започна делото за насилие, образувано срещу Райън Гигс
Снимка: Getty Images

1747 0

Започна делото в съда в Манчестър срещу бившата звезда на Юнайтед Райън Гигс, който е обвинен за насилие срещу половинката си. Той отрича да е виновен, но това все пак доведе до оставката му като селекционер на националния отбор на Уелс.

48-годишният Гигс, по време на предварителното изслушване през април 2021 г, пледира, че е невинен по обвиненията, но в случай, че се докаже вината му той може да бъде осъден до 5 години затвор.

Гигс, който има спечелени две Шампионски лиги с Манчестър Юнайтед, е обвинен в агресия срещу бившата си половинка Кейт Гервил по време на семеен скандал на 1-ви ноември 2020 година. Райън Гигс, който бе арестуван в дома си, а след това освободен, е обвинен за насилие и срещу сестрата на бившата си половна - Ема Гервил.

Бившият футболист е наел за свой адвокат Крис Доу, който е известен с това, че защитава големи имена в спорта. Той бе адвокат на бившия капитан на Челси - Джон Тери, който бе оправдан през 2012-а от британския съд в дело за расистки обиди срещу играча Антон Фердинанд година по-рано на мач от английското първенство.

Той бе назначен за селекционер на Уелс през януари 2018 година, като изведе отбора до осминафиналите на последното Европейско първенство.

Вижте още: 10 години затвор може да получи звезда на Борусия Дортмунд, ритал в корема бременната си жена!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички