За здраве и в битка за солиден награден фонд: 4000 маратонци затварят София


За здраве и в битка за солиден награден фонд: 4000 маратонци затварят София
Снимка: Софийски маратон

1189 0

Отново над 4000 състезатели ще вземат участие в Софийския маратон, който ще се проведе на 8 октомври. Тази година предстои юбилейното 40-то издание на надпреварата. 

Събитието бе предизвикало за кратко "екшън" около провеждането, тъй като за същата дата наскоро бе планирано и голямото дерби в българския футбол между ЦСКА и Левски. 

В крайна сметка БФС отстъпи деня и насрочи за 7-и октомври въпросната среща, за да не създава излишни тревоги за органите на реда с опазването на събитията. 

Организацията

По традиция старт-финалът на всички дистанции (42,195 км, 21 км, 10 и 5 км) ще е на площад „Александър Батенберг", а маршрутът е добре познат от последните години като минава през знакови за София места.

И тази година дузина елитни маратонци ще поведат колоната. Очаква се участието на 12 класни атлети от Кения, Етиопия, Мароко, Алжир и др., които ще атакуват рекордите на трасето и държавните такива.

Промените и наградният фонд

По време на тазгодишното издание има промяна в дистанцията на масовия старт, който вместо 3 км от последните години, ще бъде на 5 км. Организаторите планират и Специален старт за хора с трансплантации.

Общият награден фонд на маратона е близо 60 000 лв., с премии ще бъдат отличени най-бързите в трите състезателни дистанции и при ветераните в класическия маратон. Ще има и специални бонуси за най-предно класиралите се родни атлети.

Следете всичко най-интересно около Софийския маратон със SportLive.bg! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички