Зле обмислено от БФС - насрочи ЦСКА - Левски по време на софийския маратон


Зле обмислено от БФС - насрочи ЦСКА - Левски по време на софийския маратон
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3403 0

По-рано днес (11.09) БФС обяви програмата за идните 4 кръга в Първа лига. Така стана ясно, че първото дерби между ЦСКА и Левски за сезона ще се изиграе на 8 октомври, неделя, от 14:45 часа.

Пореден необмислен ход от БФС

Не е и толкова изненадващ ранният час на двубоя, тъй като в последните години е ясно желанието на полицията тези срещи да се играят и да приключват по светло заради феновете на двата тима. Изглежда обаче, че едно нещо не е било никак съобразено в насрочения двубой.

А това е, че на същата дата тази година се провежда и маратона на София. По традиция движението в столицата е силно ограничено тогава, особено в центъра на града. А с двубоя между "сини" и "червени" ситуацията ще е още по-зле, тъй като двете събития дори се засичат.

Маратонът стартира от 9 часа сутринта и приключва в 15 часа, когато вече ще е започнал ЦСКА - Левски. Друга подробност е, че съвпада и с трасето, което "сините" фенове изпозлват за шествия преди този двубой до Националния стадион "Васил Левски".

Имаше и сериозни дискусии преди финала между същите отбори пре май миналата година. Тогава няколко пъти бе сменена датата, като от 11-ти май се смени на 15-ти заради протести. В крайна сметка обаче съвпадна с полумаратона "Тичай за Европа", както и велопоход.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички