ВИДЕО: Медведев като Гришо - изкарва си го на ракетата си


ВИДЕО: Медведев като Гришо - изкарва си го на ракетата си
Снимка: Getty Images/Guliver

5136 0

Съперниците в първия полуфинал на тазгодишния Ю Ес Оупън - Григор Димитров и Даниил Медведев, си приличат по едно нещо: когато мачът не върви добре за тях, са склонни да си го изкарат на... своята ракета. Руснакът призна наскоро, че се е научил да чупи своята от идола си в детството - Марат Сафин.

"Лесно ми е да говоря за Марат, защото гледах мачовете му по телевизията. Бил съм на 5-6 години. Или на 7-8. Не помня. Той игра финал на Аустрелиън Оупън срещу Хюит. Било е през 2005-а? Значи съм бил на 9. В Русия всички подкрепяхме Марат пред телевизора, стараехме се да му изпратим положителна енергия, тъй като играеше с австралиец в Австралия. Не му беше лесно", разказва първата ракета на Русия, цитиран от sportsdaily.ru.

"Ако сравним играта ни, тогава стилът ни с Марат е различен. Чух, че ме сравняват с Давиденко. Предполагам, че това е по-близо до истината. Мисля, че заради това, че като деца гледахме мачовете на Марат, започнахме и ние да чупим ракети. Ти го гледаш и си мислиш, че е готино. Аз мислех: "Добре, искам да бъда като Марат. Значи трябва да си разбия ракетата". Израснах с неговата игра. Това, което той направи за руския тенис, е невероятно. Той винаги ще остане в историята на руския тенис. И на световния също", допълва Медведев. Вижте момент, в който Григор чупи своята ракета в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички