ВИДЕО: Кристиано Роналдо празнува 20 години с Португалия, всички го поздравяват


ВИДЕО: Кристиано Роналдо празнува 20 години с Португалия, всички го поздравяват
Снимка: Getty Images

8070 0

20-ти август остава специален ден от кариерата на легендата Кристиано Роналдо и това не бива забравено в родината му - Португалия. "Мореплавателите" отбелязаха юбилейните 20 години от първия му мач за представителния национален тим. 

Роналдо и историята му с Португалия

Нападателят дебютира за европейския шампион на днешния ден през 2003 година, когато "мореплавателите" бият Казахстан с 1:0, а Роналдо изиграва едно полувреме като дясно крило.

"Отворено писмо до най-добрия в света! Поздравления за 20 години с Португалия, Кристиано Роналдо", написаха от националния тим на "мореплавателите" в социалните мрежи и споделиха видео. В него са запечатани най-специалните моменти на португалеца с Португалия.

Безспорно сред най-ярките мигове остава спечеленото Европейско първенство през 2016 г., докато през 2019 г. бива завоювана и Лига на нациите. Любопитно е да се отбележи, че до този момент е изиграл точно 200 срещи, в които се е отчел с 123 гола и 43 асистенции. 

Коментарът на селекционера

По повод специалния ден за световната легенда се изказа и новият селекционер на Португалия - Роберто Мартинес, който поздрави възпитаника си:

"Той е играч с 20 години опит в националния отбор на Португалия. Той дава възможност да извлечете най-доброто от всеки играч и да допринесете с уникалното си ниво на работа и качество. Да имаш играч с 200 мача е уникален случай в световния футбол и това дава уникална възможност пред съблекалнята", обобщава треньорът.

Вижте как цял отбор се нареди да чака Кристиано Роналдо за снимки!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички