Валери Божинов с откровено интервю в Италия и много спомени от миналото


Валери Божинов с откровено интервю в Италия и много спомени от миналото
Снимка: GettyImages

4733 0

Един от най-разпознаваемите футболисти на България от началото на века - Валери Божинов, даде подробно интервю в Италия, което бе споделено само дни, след като той прекрати отношенията си с родния Септември. 

Звездният нападател се срещна с известния италиански журналист Джанлука Ди Марцио, който разпита българина какво го очаква в професионален план, а и го предразположи за разкази от терена и съблекалните.

"За 20 години кариера много неща можеха да бъдат различни, много можеха да се развият по друг начин. Но какъв е смисълът да живееш със съжаления? Трябва винаги да гледаме напред. Играл съм с велики шампиони, със сигурност не мога да се оплаквам. Толкова са много, че не мога да ги изброя", обясни Божинов.

36-годишният голмайстор е свободен агент от броени дни, но той смята да остане близо до най-великата игра. За това е доказателство и неговото решение, според което ще започне курс за спортен директор във водещия италиански център за футболно обучение "Коверчано" от средата на ноември. Той планира да изкара и треньорски лиценз при първа възможност.

"Тевес беше невероятен, повярвайте ми. Той правеше неща, за които непрекъснато се питаш: "Как е възможно?". След това в Манчестър Сити играх с Робиньо, неговите финтове и дрибъл бяха уникални. Но съм имал прекалено много велики съотборници. В съблекалнята на Ювентус, например, на която и страна да се обършеш, се виждаше шампион. Буфон, Недвед, Каморанези, Дел Пиеро, Трезеге. Разбирате колко трудно беше да намериш място в нападението...", сподели българинът.

Родният талант, за който мнозина смятат, че не е разгърнал пълния си потенциал, стартира от юноша в Лече, след което продължи кариерата си в редица европейски клубове като Ювентус, Фиорентина, Манчестър Сити и Спортинг Лисабон. Той се завърна на Балканите, за да подсили местните колоси - Партизан (Белград) и Левски, а отделно стигна и до Азия в дадент момент.

Българинът не скри и, че продължава да има много близки отношения с Панталео Корвино, който го откри за големия футбол и го привлече в Лече:

"Корвино е уникален. Говоря не само като специалист, но и най-вече като човек. Той ми беше като баща, всяка неделя му бях на гости, хранехме се, а той ми даваше съвети за всичко. Дължа му много. Той е шампион в откриването на таланти и в човешките взаимоотношения. Познавате Меси? Тук става въпрос за същото", заяви стрелецът.

Прочетете историите на Божинов за Влахович и Миленкович!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички