Идентифицираха жертвите на катастрофата с хеликоптера на Коби Брайънт


Идентифицираха жертвите на катастрофата с хеликоптера на Коби Брайънт
Снимка: Guliver/GettyImages

3407 0

Идентифицирани са всички девет жертви на катастрофата с хеликоптер, при която загинаха Коби Брайънт и дъщеря му Джиана. Малко преди 10 часа местно време (Лос Анджелис) в неделя машината е катастрофирала в Калабасас, Калифорния, а в нея са били както легендарният баскетболист, така и 13-годишната му дъщеря Джиана Мария.

Пожарникари и полицаи дадоха своеобразна пресконференция, на която съобщиха, че жертви на катастрофата са цели 9 души, а не 5 както беше съобщено от медиите отвъд Океана непосредствено след катастрофата. Все още няма официална информация от властите, но близките на починалите са потвърдили самоличността им.

На борда е имало тричленно семейство - става дума за безйболния треньор Джон Алтобели, съпругата му Кери и дъщеря им Алиса. Алиса е била съотборник на Джиана Брайънт.  Част от злополучния полет е била и друга състезателка от отбора – Пейтън Честър, която е придружавана от майка си Сара. Сред жертвите са също баскетболният треньор Кристина Маузер, която е преподавала в училището на дъщерята на Коби в Нюпорт Бийч и пилотът Ара Зобаян.

Причините за катастрофата, при която Коби Брайънт загуби живота си, все още се проучват. Първите хипотези предполагат, че лошите метеорологични условия може да са  една от причините за трагедията. В същото време бивш пилот на легендарния спортист сподели, че вероятността за техническа повреда е много малка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички