Пилотът на зловещия хеликоптер е опитал да избегне мъглата


Пилотът на зловещия хеликоптер е опитал да избегне мъглата
Снимка: Getty Images/Guliver

4718 0

Пилотът на хеликоптера, който се разби край Лос Анджелис и с който загинаха Коби Брайънт, 13-годишната му дъщеря Джиана и още седем души, предупредил контрола над въздушния трафик в последното си съобщение по радиото, че се изкачва, за да избегне мъглата. Това разкри разследващ трагичния инцидент.

Радарът индикирал, че хеликоптерът е достигнал височина от 701 м в неделя сутрин, преди да започне да се снишава и останките от катастрофата били намерени на 331 м, сподели Дженифър Хоменди от Националния съвет за безопасност на транспорта (НТСБ). Разследващи от съвета отидоха на мястото на инцидента в Калабасас в понеделник, за да съберат улики. "Мястото с отломки е доста голямо. Част от опашката е долу по хълма. Фюзелажът пък е от другата страна. Главният ротор е на около 91 м отвъд това“, каза Хоменди.

Експерти предположиха, че пилотът може да се е дезориентирал заради мъглата, но Хоменди заяви, че разследващите екипи ще прегледат всичко - от историята на пилота до двигателите. "Разследваме човека, машината и средата и времето е една малка част от инцидента. Пилотът е поискал и впоследствие получил специално разрешение да лети в гъстата мъгла само минути преди катастрофата и е летял 427 м, когато поел първоначално на юг, а след това на запад. Последният контакт с радара е бил около 9:45 сутринта местно време“, завърши тя. А дали може да става въпрос за механична повреда четете в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички