С драма в края Белгия потрепери срещу Австрия, но вече е на Евро 2024 (ВИДЕО)


С драма в края Белгия потрепери срещу Австрия, но вече е на Евро 2024 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1616 0

Белгия победи отбора на Австрия като гост с 2:3 в квалификация за Евро 2024. Белгийците водеха с 3:0 чрез голове на Люкебакио в 12' и в 55', както и на Ромелу Лукаку в в 59'. За Австрия се разписаха Лаймер в 72' и Забицер в 84' от дузпа. С тази победа Белгия си осигури сигурно участие на Европейското догодина в Германия.

След двубоя Белгия е на първо място с 16 точки, а Австрия е с 3 по-малко на второто място. До този момент двата тима бяха губили единствено точки в първата среща помежду си.  За Лукаку това бе 78-о попадение с екипа на националния тим, като само 10 играчи имат повече за страните си.

Резултатът бързо бе открит след 12 минути игра. Люкебакио завърши индивидуален пробив и от наказателното поле стреля точно за 0:1. До края на полувремето имаше доста нервни моменти, но не и пред толкова чисти и положения.

Най-добрата ситуация за Австрия дойде няколко минути преди края на първата част. Центриране умишлено бе пропуснато и така топката достигна до Кристоф Баумгартнер. Той обаче бе затворен от вратаря и не успя да стреля добре.

След подновяването на играта в 54' Лукаку стигна до топката в наказателното поле и стреля, но разтресе напречната греда. Минута след това обаче Люкебакио успя да довкара отклонен удар след фал за 0:2. Само 4 минути по-късно Доку бе оставен сам в наказателното поле, възползва се от празното пространство след контраатака и подаде към Лукаку. Този път нападателя не сгреши и се разписа за 0:3.

Точно, когато победата за белгийците изглеждаше подсигурена Австрия успя да се върне в мача. В 73' Лаймер стреля от ръба на наказателното поле и с помощта на гредата вкара за 1:3. В 79' Амаду Онана остави Белгия с човек по-малко след втори жълт картон. Три минути по-късно ситуацията за белгийците стана още по-зле, след като се стигна до дузпа за съперника. Първоначално не бе отсъдена, но след намесата на ВАР бе посочена бялата точка. Забицер застана зад топката и бе точен за 2:3, с което се оформи и крайният резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички