Стилиян Петров разкри какво е било закупено със събраните 600 000 лева около "Мача на Надеждата"


Стилиян Петров разкри какво е било закупено със събраните 600 000 лева около "Мача на Надеждата"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2411 0

Легендата на българския футбол Стилиян Петров сподели чрез фондацията си в социалните мрежи за какво са били използвани парите, събрани в края на 2023-а година.

Петров даде отчет до последната стотинка

Чрез покупка на билети, спонсорство и дарения около благотворителния "Мач на Надеждата" бяха събрани близо 600 000 лева, които сега Стенли обясни как са били използвани. 

Те изцяло са отишли в помощ на болници в Бургас, Враца, Стара Загора, Варна, Русе, Плевен и за няколко в София

Равносметката на фондацията

"Скъпи приятели!

Щастливи сме да съобщим, че с голяма част от средствата, които бяха събрани от покупка на билети, спонсорство и дарения за благотворителния „Мач на Надеждата“, заедно успяхме да помогнем на 10 български онкологични болници, диспансери и отделения да имат възможност за по-добра и качествена грижа за българските пациенти.

Горди и благодарни сме, че имаме възможността, благодарение на вашите добри сърца и щедри души, да закупим и дарим медицинска апаратура и оборудване за над половин милион лева за лечебни заведения в Бургас, Враца, Стара Загора, Варна, Русе, Плевен, за националните хематология и онкология в столицата, както и за детското онкологично отделение на ИСУЛ и за един от най-големите онкологични диспансери в София.

За сумата от 585 хил. лева бяха закупени: три напълно оборудвани с необходимите трансдюсери ехографа, електрохирургичен нож, два ЕКГ апарата, лабораторен микроскоп, фризер за хистологични проби, радиологична камина и коагулометър. Голямото дарение съдържа още - 10 инфузионни помпи, 48 кресла за инфузионни вливания, 70 стойки за инфузионни вливания, 48 болнични легла, 8 лежащи транспортни колички, 10 манипулационни колички, 5 инвалидни колички, 2 специализирани шкафа за операционна.

Благодарим ви, че дарихте! Благодарим ви, че подкрепихте и вече всеки един от вас е част от каузата на Фондация Стилиян Петров за борба с коварната болест и достойно лечение на засегнатите българи", написаха от фондацията на Петров в социалните мрежи. 

Още: Само уважение! Фондацията на Стилиян Петров с поредно огромно дарение

"Няма как да се случи": Димитър Бербатов отговори на слуховете, БФС ще има 3-ма президенти?

Венци Стефанов иска Стилиян - шеф на БФС, без Бербатов - възможно ли е това?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички