Славко Матич шокира: Предложих играч от Световно първенство 2022 на български тим, цената му е 300 000 долара


Славко Матич шокира: Предложих играч от Световно първенство 2022 на български тим, цената му е 300 000 долара
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3102 0

Бившият старши треньор на българските Арда и Септември - Славко Матич, направи любопитен коментар по време на Световното първенство по футбол. Това се случва два месеца, след като продължи кариерата си в Африка - пое ганайския Хартс оф Оук.

Специалистът разполага с доста перспективни футболисти в състава си, част от които са младежки национали или са част от представителния тим на Гана. Един от тях е нападателят Даниел Африйе, който прави първите си стъпки на международно ниво.

21-годишният играч попадна в групата на Гана за Мондиал 2022, но така и не натрупа опит по време на световните финали. 

"Да. Даниел Африйе. Чудесен играч. На 21 години е и е много бърз. Не се притеснява да стреля от всякакви позиции. Играе, както на фланга, така и на върха на атаката.

Сега цената му е около 300 хиляди долара, а ако беше записал поне минута в Катар щеше да струва поне 800 хиляди, но той е млад и бъдещето е пред него. Дори вече го предложих на български отбор", разкри Матич пред "Тема Спорт".

Въпросният играч е висок 175 сантиметра и традиционно се подвизава по левия фланг, но може да играе и като централен нападател или втори такъв. 

Оказва се, че контрактът му с тима на Славко Матич изтича на 31-и декември и ще може да напусне като свободен агент, ако не постигне договорка с настоящия си клуб. Той е изиграл 69 мача в рамките на 3 години и се е отчел с 13 гола и 4 асистенции. 

Вижте повече за новия отбор на Славко Матич!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички