Разкритите полицаи за насилие се увеличават, психолог коментира: Механизмът им се е повредил


Разкритите полицаи за насилие се увеличават, психолог коментира: Механизмът им се е повредил
Снимка: Alexandar Karamfilov / LAP.bg

1627 0

Уличените полицаи за насилие над български граждани на 16-и ноември по време на мащабния протест срещу ръководството на БФС се увеличават. Източници на Nova разкрили, че срещу още 7 органи на реда са образувани дисциплинарни производства. Припомняме ви, че вече трима бяха отстранени по същата причина. 

Пред телевизията говори и експертът от Института по психология на МВР Марияна Зарова, която опита да обясни държанието на полицаите в кървавата вечер. 

Психологът говори 

"Виждам хора, излезли от професионална роля. Влизайки в полицията, едно от нещата, които те трябва да научат, да развиват след това и да затвърждават в работата си на терен, е да заменят тази естествена инстинктивна реакция на човек, който е нападнат, с една професионална реакция.

Защото всеки един, когато е обстрелван с бомбички и други средства, инстинктът му е да се скрие или, ако се чувства силен, да контраатакува. На полицаите това не им е позволено. При някои хора този механизъм се поврежда по-рано. И вероятно това може да обясни тези инциденти", категорична е Зарова. 

Всичко най-интересно следете със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички