"За мен е гордост и чест да бъда техен министър": Калин Стоянов застана зад полицаите след протеста срещу БФС


"За мен е гордост и чест да бъда техен министър": Калин Стоянов застана зад полицаите след протеста срещу БФС
Снимка: БГНЕС

602 0

Министърът на вътрешните работи в България - Калин Стоянов, говори пред Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание. Той отговори на редица въпроси, свързани с протеста срещу БФС.

Той даде своята гледна точка за събитията на 16 ноември, когато се проведе протест срещу ръководството на Българския футболен съюз, като впоследствие се стигна до ескалация на напрежението и има сериозни съмнения за полицейско насилие и надхвърляне на правомощията от органите на реда.

Стоянов защити органите на реда

"Ние категорично се разграничаваме от нaсилието, както по отношение на протестиращи граждани, така и по отношение на полицаи. Всички станахме свидетели на безпрецедентния погром онзи ден в София. Тук професионалното ръководство и аз сме на мнение, че благодарение на навременната намеса на СДВР не допуснахме най-важното, а именно да има човешки жертви, както и много по-тежки последици за София", коментира Стоянов.

"В деня преди протеста ние изпратихме поредно писмо до кмета от СДВР, в което за пореден път ги уведомихме, че предстои нерегламентиран протест, тъй като в деня преди протеста той все още не беше съгласуван с кмета на Столична община. На другия ден - деня на протеста разбираме, че този протест вече е съгласуван от кмета".

"След протеста имаме няколко още заявени такива масови мероприятия, при които Столична община иска нашето становище - ние носим документи за това. До последно имахме нагласата за организиран нерегламентиран, след което стана ясно, че той е съгласуван. Трябваше в рамките на деня да направим максимално бързо организация. Знаехме, че на този протест за първи път исторически враждуващи футболни агитки ще се съберат на едно място, но не да се саморазправят помежду си, а този път да изразят любовта си към ръководството на Българския футболен съюз".

"Искам да успокоя колегите да работят спокойно, уверено, да вярват в себе си. За мен е гордост и чест да бъда техен министър", добави още вътрешният министър.

Борислав Михайлов е категоричен, че да се търси отговорност от БФС е "недопустимо".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички