Полицаи ритали момиче на протеста в корема, "за да няма деца"


Полицаи ритали момиче на протеста в корема, "за да няма деца"
Снимка: Alexandar Karamfilov / LAP.bg

2289 0

19-годишното момиче, за което през изминалите дни стана ясно, че е било брутално пребито от полицията по време на масовия протест срещу БФС, проговори пред bTV. 

Младата дама разкри за изживяния ужас на 16 ноември и как била нападната от четирима полицаи в градинката при църквата "Св. Седмочисленици".

През това време се опитвала да си тръгне от протеста, но в крайна сметка била откарана в районното след хвърления й побой.

Коментарът на жертвата

"Просто ме събориха на земята, удряха ме. После ме накараха да стана, при което аз станах и пак ме удариха - с палки, с ритници.

Държаха ме четирима полицаи и ме удряха със злоба. Обиждаха ме и ми говориха. Дори още докато ме бият, ми обясняваха защо ме бият - че ще ме ритат нарочно в корема, за да нямам деца. После ми обясняваха, че точно това е била тяхната цел - да нямам деца, да не мога да родя, а дори и да родя - да не ги видя живи

Те ме вдигнаха и ме оставиха на една пейка с други хора, които бяха пострадали по същия начин. После просто ни казаха да станем, вкараха ни в един бус и ни закараха в районното. Нямаше разпит, един от полицаите дойде при мен и каза, че той ме е бил", добавя жертвата на полицейско насилие. 

Следете бъдещето на БФС със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички