Протестирал срещу БФС: Полицай ми счупи носа, след като жандармерията ме би и ме остави


Протестирал срещу БФС: Полицай ми счупи носа, след като жандармерията ме би и ме остави
Снимка: БГНЕС

694 0

Мъж, присъствал на протеста срещу БФС на 16 ноември, твърди, че полицай е счупил носа му в четвъртък вечер, без той да е участвал в безредиците и да е провокирал насилие над себе си.

Протестиращият, чието име е Георги Йовчев, твърди, че е искал да изрази отношение към падението на българския футбол и по-специално към шефа на БФС Борислав Михайлов. Той казва, че е разпознал полицая, който му е счупил носа - оказва се живущ в съседен квартал.

"Днес съм по-добре. Вчера ме оперираха. Все още имам тампони в носа, но съм доста по-добре. Имам фрактура на носа след удар с палка от полицай. По никакъв начин не съм провокирал агресията", категоричен е Йовчев пред bTV.

"Жандармерията заплаши, че ще използва водното оръжие срещу мен и останалите 20-25 човека, които бяхме останали на младежката палата. Наредиха ни да се разпръснем. Зачудих се защо – бяхме изключително малко хора и не правехме абсолютно нищо", продължи той.

"Скандирах „оставка“, пиех бира и бях с малкия си брат. Жандармерията тръгна към нас, аз си извадих телефона и започнах да снимам. Изведнъж жандармерията ме подгони, аз започнах да бягам, защото разбрах накъде отиват нещата. В един момент ме свалиха на земята и започнаха да ме бият.

В момента, в който ме оставиха, аз се изправих, единият от полицаите ме удари през ръката, телефонът ми падна и се счупи, а след това ме удари директно в носа. Според мен ги е ядосало това, че започнах да ги снимам, може би аз съм бил прекалено наивен да си мисля, че докато ги снимам, няма да ме нападнат", заключава фенът.

"Отидох мирно на протеста, не съм хвърлял камъни, не съм палил полицейски бусове, не съм трошил линейки. Повечето хора, които трошаха, бяха с маски на лицата. Аз през цялото време стоях по-далече от „фронтовата линия“, категоричен е той. А набеденият за организатор на протеста отрече да е такъв. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички