Марселиньо - момчето от джунглата, което вкара на Реал


Марселиньо - момчето от джунглата, което вкара на Реал
Снимка: Getty Images/Guliver

11514 0

Авторът на историческия гол срещу Реал (Мадрид) Марселиньо извървява труден път от амазонската джунгла до препълнените стадиони в Шампионската лига. Бразилецът се ражда преди 30 години в градчето Манакапуру и още от малък зарязва училището, за да играе футбол. Израства в бедно семейство с трима братя, баща му е шофьор на такси, а майка му е домакиня. Силно религиозният Марселиньо вярва, че с Божията помощ е успял да сбъдне мечтата си да стане футболист.

"В Амазония е трудно да постигнеш каквото и да е, дори да станеш футболист - казва бразилецът. - Трудно е в столицата на щата Манаус, която има 2 милиона души, а да не говорим за моя град Манакапуру, който е около 100 хиляди души. Играех в Амазония от сутрин до вечер, всеки път се прибирах вкъщи с някаква рана. Майка ми все ми повтаряше, че нямам бъдеще във футбола, че няма да се получи. Баща ми също се притесняваше. Но започна да чува от различни места, че съм добър, и започна да ми помага. Абсолютен късмет беше някой да дойде в Амазония, да ме гледа, да реши, че иска да ме вземе в Сао Пауло. И може да се каже, че съм го постигнал без никакви пари."

Днес Марселиньо вече е богат, помага на семейството си, обича да чете исторически книги, да обикаля магазините и да вкарва голове на отбори като Реал. И дори съжалява, че Лудогорец не е победил най-скъпия отбор в света.

"Вкарах гол и това е страхотно - каза момчето от джунглата. - Страхотен мач, но резултатът е лош, защото съдията даде дузпа. Всеки иска да играе в Шампионската лига срещу Реал. Това е супер за кариерата, за нас, за всички."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички