Съдийството на Лудогорец - Реал бе смешно и престъпно


Съдийството на Лудогорец - Реал бе смешно и престъпно

5565 0

Първото, което искам да кажа, е, че Лудогорец надмина не само моите, но и предполагам почти всички очаквания. Отборът игра прекрасно и се противопостави по най-добрия възможен начин на Реал Мадрид.

За съжаление обаче Лудогорец беше ритуално обезглавен от съдията Крейг Томсън. Първо, трябва да отбележа, че при всяко действие на играчите на Лудогорец, което бе на границата на позволеното, им се показваше картон. За много по-груби нарушения на футболистите на Реал нямаше дори устна забележка.

Първата дузпа за Реал беше справедлива. При втората единственото правилно решение беше жълт картон за най-големия симулант в света. Аз затова и не симпатизирам на Роналдо - голям играч, но и изключителен симулант. Ако това бе дузпа, ситуацията в края на мача срещу Мисиджан бе 3 пъти по-очевадна дузпа. Но дори и да не бе отсъдена нито една дузпа за Реал, положението на Мисиджан трябва да се отсъди. Нарушение на съперника му имаше, защото той използва ръцете си, за да го събори.

В последните минути беше отсъдена и абсурдна засада, при която отново бе замесен Мисиджан. При подаването към него той бе покрит поне с няколко метра. Коментираше се, че голът на Реал през първото полувреме е отменен неправилно, но според мен там засада има. При спречкването между Роналдо и Моци през втората част португалецът заслужаваше най-малко жълт картон.

За мен най-голямата грешка на Георги Дерменджиев беше, че не предупреди играчите си, че не трябва да дишат, когато са около Роналдо. Съдийството в този мач беше смешно и престъпно. Съмнявам се обаче, че ще има някакви последствия за Крейг Томсън. Качил си се е спокойно на самолета с чувство за добре свършена работа. Ако в българското първенство съдия изсвири така един мач, ще бъде изхвърлен от футбола заедно с цялата Съдийска комисия За това е добре, че има такива сблъсъци като Лугдогорец - Реал за да се види как се свири зад граница и да се разбере, че понякога сме твърде критични към нашите рефери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички