Марадона отказал 100 милиона долара, за да стане гражданин на САЩ


Марадона отказал 100 милиона долара, за да стане гражданин на САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

4716 0

Легендарният Диего Армандо Марадона имал предложение за невероятни богатства и привилегии от САЩ, само за да получи американско гражданство и да стане американец, но отказал всичко през 90-те години на миналия век.

Марадона стана световен шампион през 1986 г. с Аржентина, година по-късно в Неапол донесе първото "Скудето" и в този период на 80-те години беше най-популярният спортист в света, след като американската компания IMG направи проучване през 1989 г. Американците излязоха с идеята Марадона да бъде лице на Световното първенство през 1994 г., на което тогава аржентинската легенда бе хванат с допинг.

САЩ му предлага всичко: 100 милиона долара и възможност за пълно освобождаване от данъци

Тогавашният държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър лично се обажда на Марадона да го убеждава, да му обещава, че дори няма да плаща данъци, само и само да приеме да стане американски гражданин.

" Помолиха ме да стана американец. Американец?! Предложиха ми невероятно богатство, но гражданство... Да си аржентинец няма цена", пише в биографията на Марадона. Легендарният футболист почина на 25 ноември 2020 г.

Вижте още: Сърцето на Марадона - плътно до Аржентина по време на Мондиал 2022

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички