Луис Гарсия: Задава се вълнуващо Световно, настоящият Ливърпул е много силен


Луис Гарсия: Задава се вълнуващо Световно, настоящият Ливърпул е много силен
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3029 0

Бившият испански футболист – Луис Гарсия, намери време и говори в предаването на Българската национална телевизия – "Арена спорт". Той имаше работни ангажименти в страната, като успя да коментира миналото си като активен състезател, настоящето извън терена, както и за предстоящото Световно първенство в Катар.

Ката за начало ветеранът призна, че играта му липсва страшно много, откакто прекрати кариерата си окончателно през 2016 година:

"Футболът ми липсва страшно много. През уикендите се събирам с приятели, за да играя. Гледам много футбол по телевизията. Сигурен съм, че това усещане ще се задържи много дълги години".

Гарсия, който участва на Световното първенство през 2006 година в Германия, сподели и какво очаква от предстоящия Мондиал в края на годината:

"Не знам какво ще се случи. Това ще бъде едно много различно Световно първенство. За феновете хубавото е, че всички стадиони са близко един до друг. Никой не знае как ще се отрази на отборите това, че за първи път шампионатът ще се проведе през ноември.

Много силни национални отбори са се прицелели в купата – Бразилия, Аржентина, Франция, Испания, Англия, Германия, Белгия. Ще бъде вълнуващо в Катар".

44-годишният бивш футболист разкри, че за него най-важна винаги е била любовта към любимия му спорт:

"Обожавам футбола. За мен нямаше значение къде играя – Гърция или Австралия. Футболът е огромна част от мен и това винаги ме е водело. Естествено най-запомнящите моменти са тези на триумф – когато си вдигнал купата високо.

Специален момент беше и промоцията за Ла Лига с Тенерифе. Феновете бяха толкова щастливи, че предават тази емоция и на теб. Всичко това показва, че няма значение на какво ниво играеш, а любовта към футбола".

Луис Гарсия се върна назад в годините, за да разкаже колко трудности е изпитвал, докато е страдал от контузии:

"Всяка контузия е неприятна. Често ми се случваше, докато играех за Ливърпул. Една контузия ме извади от игра за седем месеца. Това е ужасно за всеки един играч. Възстановителният процес е изключително труден, а си длъжен да се върнеш към най-добрата си форма. Същата година ние стигнахме финал в Шампионската лига и за мен беше много трудно да гледам отстрани загубата от Милан с 1:2".

Испанецът не пропусна да коментира с конкретика случващото се в отбора, с който самият той постигна най-големите си успехи, а именно мърсисайдците:

"Настоящият Ливърпул е много силен. Тимът показва много динамика в своята игра и винаги изглежда устремен към победа във всяка една надпревара. През последните години на "Анфийлд" беше свършена много добра работа и това дава своите резултати".

Вижте с кой ще играе контроли Аржентина преди Световното!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички