Луис Гарсия: Ливърпул може да се бори за всички купи през сезона


Луис Гарсия: Ливърпул може да се бори за всички купи през сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

2990 0

Луис Гарсия е оптимист, че Ливърпул може да се бори за повече трофеи през този сезон, вярвайки в прецизността в отбора, ръководен от Юрген Клоп.

Контузиите през миналия сезон, особено в защита, унищожиха мечтите на 19-кратния шампион на Англия да защити титлата си, а тимът отпадна и в четвъртфиналите от Шампионската лига, след като Реал Мадрид елиминира отбора. През лятото клубът от „Анфийлд” демонстрирах минимална активност на трансферния пазар, след като взе единствено Ибрахима Конате от РБ Лайпциг, а Гарсия вярва, че бившият му отбор е способен да постигне големи неща през кампанията.

Ливърпул спечели 10 точки от възможни 12 досега в елита на Англия, а тимът победи с 3:2 Милан на старта в групите от Шампионска лига.

„През миналия сезон трябваше да надскочим себе си заради контузиите в отбора. Със сигурност финиширането на третото място в първенството е добре с оглед травмите, които бяха през сезона. През този сезон трябва да се запазят играчите и смятам, че те са достатъчни, за да се спечелят много трофеи. Ротациите също са важни и тимът трябва да е клинично точен в мачовете. Срещу Милан видяхме различни играчи от тези през уикенда и така трябва да бъде”, каза бившият халф на мърсисайдци.

„В тези дни играчите трябва да разбират ситуацията. Мисля, че всеки видя, че тези, които се появиха през второто полувреме срещу Милан, дадоха 120% от себе си. Така имаш силен отбор”.

Един от тези, които се появи бе Тиаго Алкантара, към който има големи очаквания през този сезон. Халфът дойде като актуален европейски шампион в Ливърпул с Байерн Мюнхен, но травми спряха прогреса му, ала Гарсия няма съмнения в качествата на сънародника си. „Тиаго е играч, който когато притежава топката е много ефективен. Щом е на игрището, може да се види, че с лекота прави разликата с пасовете между линиите. Сигурен съм, че ще бъде важна част от отбора през този сезон”.

„Очаква се от него да играе всяка седмица, ако ли не всеки мач, но не много играчи имат тази физическа сила. Истина е, че адаптацията в Англия е трудна и понякога отнема време, особено ако си халф, но може да се види как работи Тиаго вече в Ливърпул”, каза още Луис Гарсия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички