Кристиано Роналдо плени жените по цял свят с изказване за футбола


Кристиано Роналдо плени жените по цял свят с изказване за футбола
Снимка: Getty Images

1392 0

Легендата на световния футбол Кристиано Роналдо опита да вдъхнови всички португалки и жени по целия свят, които опитват да се развият във футбола. Той обърна сериозно внимание към женския футбол в родината му и това как се е развил той през последните 20 години. 

Припомняме ви, че нападателят продължава да дава "мило и драго" за футбола в родината му. Роналдо реализира 10 попадения по време на доскорошния цикъл от европейски квалификации. Той изведе "мореплавателите" до пълен брой победи. 

Коментарът на Роналдо

"Каква е Португалия днес, гледайки сцената, в която се отразяват женските спортове? Каква беше тя през 2004 г., когато сълзите подхранваха краха на една несбъдната мечта? Португалия, тази страна, нашата родина принадлежи на тези, които не се прекланят пред съдбата, на тези, които вярват в немислимото.

Толкова много, че едва сега, в третото десетилетие на 21-ви век, футболът, игран от жени, спря да удря гредата. Защото днес този футбол бележи голове, пленява момичетата от цялата страна и им казва без страх: Елате да играем! Това е повод за гордост", вдъхнови дамите легендата на световния спорт. 

Вижте поредния главозамайващ рекорд на Кристиано Роналдо!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички