Красива любов, тежко решение и скандали: 64-годишната история на Боби Чарлтън и съпругата му


Красива любов, тежко решение и скандали: 64-годишната история на Боби Чарлтън и съпругата му
Снимка: Getty Images

2483 0

Боби Чарлтън и неговата любима Норма Бол се насладиха на невероятна 64-годишна любовна история, започнала при срещата им на ледена пързалка в Манчестър. Те се срещат година, след като легендата на Англия и Манчестър Юнайтед сър Боби, чиято смърт на 86-годишна възраст предизвика почит в цял свят, оцелява във въздушната катастрофа в Мюнхен.

Двамата се женят през 1961 г. и отглеждат две дъщери Сузане, която става водеща на прогнозата за времето в BBC, и Андреа. Синът на Сузанита Робърт е кръстен на своя легендарен дядо. Именно лейди Чарлтън обяви през 2020 г., с негово одобрение, че сър Боби е бил диагностициран с деменция. Норма тогава сподели, че се надяват съобщението да "помогне на другите", които страдат, както и на техните близки.

И Боби, и Норма, са затворени хора - въпреки статута му на златно футболно момче и световна суперзвезда. Но силата на тяхната любяща връзка беше ясна за всички, които ги познават, както и за участието им в сложни отношения с други членове от семейството.

Норма винаги е била до своя любим. На стадион "Уембли", когато Боби и неговите съотборници спечелиха Световната купа на 30 юли 1966 г. А дни по-рано той отбеляза два гола срещу Португалия, които осигуриха място на "Трите лъва" на финала, където победиха Западна Германия с 4:2. Тя го придружаваше и в Бъкингамския дворец през юли 1994 г., когато получи рицарското си звание.

Сложните семейните взаимоотношения и изборът пред сър Боби Чартлън

Сър Боби обаче рядко говореше за влошениете си отношение с по-големия брат Джак, който също беше част от отбора, спечелил Световната купа. През 2007 г. обаче все пак признава, че има напрежение между съпругата му и майка му Сиси, както и с Джак.

Тогава той разкрива как, когато се стига до избор, той застава на страната на жена си. Сър Боби също така тогава обвини Джак, че прави "абсолютно позорни" изявления за Норма.

Той каза: "Жена ми е много силен характер и не търпи глупаци. Не казвам, че майка ми е била глупачка – имаше сблъсък и той просто никога не е изчезвал наистина". Той отговори това, след като Джак заяви, че сър Боби не е посетил майка им преди смъртта ѝ, хвърляйки вината върху Норма за скандала помежду им.

Но сър Боби настоя, че съпругата му напразно се е опитала да сключи мир със Сиси, оставяйки го пред мъчителен избор. Той каза пред The Times: "Спряхме да се виждаме – в края на деня трябва да имаш свои приоритети, а моят беше жена ми. Предполагам, че ако бях положил големи усилия, може би щях да променя нещата – но това нямаше да промени генерално ситуацията". Джак почина на 85 години през юли 2020 г., като също страдаше от деменция. А от Юнайтед и Дейвид Бекъм се сбогуваха много емоционално с иконата на английския футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички