Коди Милър впечатлил Барчовски с всеотдайността си към България


Коди Милър впечатлил Барчовски с всеотдайността си към България
Снимка: Bulgarian Basketball Federation

2416 0

Селекционерът Росен Барчовски е смаян от голямата звезда на България при впечатляващия успех над Германия с 67:62. Пред медиите той изказа положителното си изумление от американеца Коди Милър-Макинтайър, който бе натурализиран и успя да спре световния шампион. 

Милър с най-голям принос за големия успех

Голямата битка

Милър се отчете с 23 точки и стана най-резултатния сред "лъвовете", а на треньора си казал, че ще играе на всяка цена. А това до последния момент изглеждало нереално заради огромните болки: 

"Въобще не вярвах, че ще може да играе. След мача в Швеция няма една тренировка. Беше постоянно на възстановяване - магнезий, масажи. И точно когато мислехме, че всичко е наред, след вечерята не можеше да мръдне. И на сутринта дойде да ми каже, че единственият начин да не излезе е да е мъртъв. Просто нямам думи за отношението му”.

Историята на играча 

Коди Тайрии Милър-Макинтайър е роден на 1 юни 1994 г. в Хай Пойнт, Северна Каролина. През кампанията стана едва третият играч в историята на Евролигата, който записва трипъл-дабъл чрез Баскония. 

Припомняме ви, че американецът е близо до НБА през 2016 г., но никой не го избира на драфта. Последват два периода в Русия - в Парма Баскет и Зенит. В Перм той дори преподава английски език в няколко училища, а преди да акостира там - белгийският "Мечоците от Льовен" е първият му досег до европейския баскетбол.

Преди сделката в Санкт Петербург се завръща временно и в САЩ, но отново не сполучва. На по-късен етап се подвизава още за Чедевита Олимпия, Партизан, Бург, МораБанк и Газиантеп.

Вижте големите на германския селекционер към България!

Още: Не на шега: България би световния шампион по баскетбол при мъжете - Германия

Германия няма да разчита на основни баскетболисти при визитата си на България

Росен Барчовски не намери "позитив" и каза какво е коствало мача на България с Швеция

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички