Не на шега: България би световния шампион по баскетбол при мъжете - Германия


Не на шега: България би световния шампион по баскетбол при мъжете - Германия
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

11433 0

Националният отбор по баскетбол на България показа преродено лице след загубата от Швеция отпреди дни (със 70:84). "Лъвовете" изиграха изключително силен мач срещу световния шампион Германия и успяха да го победят с 67:62 в среща, играна в Ботевград.

Това е първи успех за нашия отбор в квалификациите за Европейското първенство. Преди сблъсъка очаквано селекцията на Росен Барчовски бе в ролята на абсолютен аутсайдер за мача.

Така дуелът потегли според очакванията и световният първенец взе комфортна преднина от 19:7 след първата четвърт в Ботевград. На полувремето обаче "лъвовете" бяха напред след най-силната им четвърт, която спечелиха с 21:8 (след първите две четвърти България водеше с 28:27).

Последва ново осезамо преимущество за Бундестима, който взе третата четвърт със седем точки разлика и преди старта на последната четвърт отново бе напред в резултата - с шест точки аванс.

Последната четвърт бе доста драматична, но още на старта ѝ България успя да обърне развоя. Последваха емоционални последни минути, в които обаче домакините така и не позволиха на световния шампион да се върне в мача.

Най-резултатен от момчетата на Барчовски бе Коди Милър-Макинтайър, който се отчете с 23 точки, 5 борби и 4 асистенции. Христо Захариев добави 15 точки и имаше 4 борби и 2 асистенции. Да Силва от Германия пък също се отличи с 15 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички