Източиха милиони от инвестиционен фонд на Юсеин Болт


Източиха милиони от инвестиционен фонд на Юсеин Болт
Снимка: iStock

1572 0

Изчезнаха милиони от сметката на осемкратния олимпийски шампион в леката атлетика - Юсеин Болт. Той е забелязал това едва преди няколко дни и веднага е започнало разследване в Ямайка, съобщи неговия мениджър - Нугент Уокър пред Gleaner

Отделът за финансови разследвания на Ямайка и Комисията за финансови услуги разглеждат случая в инвестиционната компания Stocks and Securities Limited (SSL). Точната сума не може да бъде назована, тъй като е вход разследване. 

Според изданието служител на SSL е бил замесен в широко разпространена измама в компанията и може да е участвал в събитията около Болт. Адвокат, представляващ неназования служител, разкри пред Gleaner, че клиентът й е разговарял с юридически представители на SSL в продължение на две седмици.

Болт е смятан за един от най-великите лекоатлети на всички времена и държи световни рекорди на 100, 200 и 4х100 метра щафета. 36-годишният футболист се пенсионира през 2017 г. и има редица изгодни спонсорски договори. Само през 2016 г. той спечели 33 милиона долара от спонсорство, наградни фондове и хонорари за изяви, което го направи лесно най-добре печелещият лекоатлет в света.

 

Вижте още: Бивш играч на Арсенал арестуван с кокаин на стойност 4000 евро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички