Франческо Тоти в полезрението на правосъдието заради подозрения за пране на пари


Франческо Тоти в полезрението на правосъдието заради подозрения за пране на пари
Снимка: Getty Images

904 0

Италианското правосъдие подозира Франческо Тоти в участие в подозрителни банкови трансакции, по-специално във връзка с компании за онлайн залагания и казина. Според трансалпийската преса агентите за борба с прането на пари проучват трансакциите, извършени по неговите сметки от юни 2020 г.

Франческо Тоти е в полезрението на италианското правосъдие. Според информация на Verita, предадена от Gazzetta dello Sport, 46-годишният бивш капитан на Рома е замесен в "подозрителни трансакции, докладвани от агенти за борба с прането на пари“. Банковите сметки на бившия италиански национал ще бъдат проучени от разследващите, които се интересуват от операции, извършвани в продължение на две години и половина, по-специално във връзка с компании за онлайн залагания.

Една от споменатите трансакции датира от миналия август. Тоти би дал безлихвен заем от 80 000 евро на някой от роднините си. Сумата трябваше да бъде внесена първо в общата сметка на съпругата и дъщерята на негов приятел, преди да премине през общата сметка на съпрузите и да попадне в лична сметка на въпросния приятел.

През юни 2020 г. се твърди, че две банкови сметки, принадлежащи на световния шампион от 2006 г., също са извършили подозрителни трансакции с казина в Монте Карло, Лондон и Лас Вегас. "Съществуват силни съмнения относно истинската дестинация на парите, изпратени до различни международни хазартни къщи", пишат експертите в един от докладите си, предадени от La Verita.

Изминалата 2022 година бе тежка и в личен план за Тоти, тъй като той се раздели със своята съпруга, с която прекараха 20 години заедно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички