Екипът на Ивайло Петев с най-високо възнаграждение в румънския футбол


Екипът на Ивайло Петев с най-високо възнаграждение в румънския футбол
Снимка: iStock

4826 0

Бившият треньор на Лудогорец - Ивайло Петев, получи любопитна оценка във вторник. Оказва се, че неговият екип, който си намери бързо нов отбор след уволнението на "Хювефарма Арена", е най-добре платеният в Румъния. 

Петев бързо си намери отбор след Лудогорец

Информациите за българина

Отвъд Дунава използваха една от рокадите в местния футбол, за да припомнят каква е ситуацията с финансовите възнаграждения на специалистите. Оказва се, в Румъния Университатя Крайова плаща най-високо възнаграждение на треньорския си щаб.

Сумата от 30 000 евро бива разпределяна от Петев и още трима души. Не се съобщава обаче какъв дял от сумата прибира лично българинът. Информацията бе изнесена, тъй като Адриан Муту лично ще получава по 15 000 евро на месечна база за назначението си в ЧФР Клуж. Подобна заплата има и треньорът на Рапид – Кристиано Бергоди.

Какво се случва в Румъния 

След 22 кръга в румънското първенство начело в класирането е ФКСБ с 47 точки, а преднината им от следващите пет отбора е между 11 и 14 точки. Втори и трети с по 36 точки са ЧФР Клуж и Рапид Букурещ, Университатя Крайова е на 4-о място с 34. Сепси и Фарул са с по 33 веднага след това.

Актуалният актив на Ивайло Петев в Университатя Крайова е 4 победи и по 2 равенства и 2 загуби в рамките на 8 срещи. Головият актив е в полза на възпитаниците му - 15:9. 

Още: Ивайло Петев атакува върха в Румъния, обявил е какви играчи иска пред президента на Университатя

Ивайло Петев не подмина лошото съдийство дори след семейна трагедия

В Румъния обявиха трагична новина: Ивайло Петев е загубил баща си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички