Бербатов изчисли 10 години и отсече: БФС е виновен за ситуацията с ЕВРО 2024


Бербатов изчисли 10 години и отсече: БФС е виновен за ситуацията с ЕВРО 2024
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5238 0

Легендата на родния футбол, който през последните години се бори за властта в Българския футболен съюз - Димитър Бербатов, сподели мнението си за представянето на националния отбор по футбол по време на квалификациите си за ЕВРО 2024. 

Той бе гост в сутрешния блок на БНТ, където изрази прогнозата си и около евентуалното подобрение в местния футбол, което би отнело поне десетилетие, а сравнение направи с последния ни съперник - Унгария.

Оценка на мачовете

"Тъжната истина е, че в подобни мачове най-важни са точките. Трябва да трупаш актив, ако искаш да се класираш. За съжаление, начинът, по който ние тръгваме е незадоволителен, разочароващ и всички ние сме тъжни. Все пак този резултат беше очакван, защото изборите се правят от ръководството на БФС. Тези решения ни водят вече към една черна серия от 20 години без класиране за футболни финали. От 2005-а година насам са се сменили 14 треньори, но хората, които са ги назначили – никога не са виновни. Вече е моментът за една закъсняла оставка.

Преди квалификациите имаше обещания, че групата ни е лесна и, че сега ще се класираме. А то какво стана? И веднага се появиха поредните обещания, които са зов за: „Дайте ни още време“. Търпението на цялата футболна общественост е вече изчерпано. Фактите са такива, превръщаме се във футболни джуджета. Тези отбори, с които играхме, допреди 10 години бяха зад нас. Унгарците с 10-годишна стратегия и помощ от държавата постигат резултати", категоричен е екс нападателят на Манчестър Юнайтед.

Решение на проблемите

"На първо място трябва да се мине през един честен обединителен конгрес. Тези хора трябва да подадат оставка и да отстъпят встрани, осъзнавайки, че вече пречат за развитието на футбола. Когато се свика нов и честен конгрес, те могат пак да се явят и да противопоставим идеите си. Това е правилният път. Битката си заслужава. Футболът е моята първа и вечна любов. За мен това нещо е като дълг. Както съм казвал и преди, ще се върна, за да помогна на българския футбол. Проблемите обаче не могат да се решат за два месеца или година. Трябват ни около 10 години, както в Унгария", добави Бербатов.

Вижте повече за срещата на Димитър Бербатов със спортния министър - Весела Лечева!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички