Огромна лазаня ще се приготви на "Уембли" - съобщението, което подлуди англичаните


Огромна лазаня ще се приготви на "Уембли" - съобщението, което подлуди англичаните
Снимка: Getty Images/Gulliver

7518 0

Във време на пандемия може много неща да са ни ограничени, но начините за информираност със сигурност не е едно от тях. В последните няколко дни в Англия се обсъжда идея, която бързо стана вайръл след клип в социалните мрежи.

Измамното гласово съобщение в WhatsApp бързо се разпространи сред британците, твърдейки, че Министерството на отбраната е на път да използва "Уембли", за да сготви най-големия лазаня в света.

Но човекът, който отговаря за шегата, заяви, че неговият "успех" с клипа показва рисковете да се вярва на всичко, което се изпраща чрез съобщение. Били Маклийн, 29-годишен лондонец, който работи в продажбите на софтуер, обяснява пред Guardian, че по този начин се подиграва с дезинформацията на коронавирус и слуховете, които се разпространиха в последните дни.

А въпросното съобщение гласи: "Сестра ми и брат на приятеля й работят в Министерството на отбраната и едно от нещата, които правят в момента е да се подготвят  за готвенето на огромна лазаня. В момента, докато говорим, те изграждат огромните листя за нея.

Подготвят подовото отопление на "Уембли, като това ще изпече лазанята, а след това ще поставят покрива отвъд и това ще пресъздаде фурната. След това ще се вдигнат дронове, за да се нареже на малки порции, за да ги пуснат в домовете на хората". Стигна се до там дори от ФА да отричат, че "Уембли" ще бъде ползван за подобна цел.

А с какво свое действие от момента на карантината Виктор Линдельоф изуми феновете вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички