Любопитна закономерност сочи, че Англия ще е новият европейски шампион


Любопитна закономерност сочи, че Англия ще е новият европейски шампион
Снимка: Getty Images

2879 0

До любопитно заключение стигнаха колегите от руското издание на "Евроспорт". То гласи, че ако отбор на Европейското първенство по футбол излезе на терена с екип в бяло, то неизменно печели. Това се случва обаче в плейофите на турнира, след груповата фаза.

Потвърждение на това "правило" намираме в 9 от 12-те мача, които се изиграха. В останалите 3 срещи нямаше футболисти в бяло на терена. Отборите в цветни екипи загубиха от тези, които излязоха в бяло. Макар че срещу Белгия Португалия игра не в бяло, а в светлозелено, това не е изключение. Ето всички случаи, в които в плейофите на Евро 2020 победи отборът в бяло:

Уелс - ДАНИЯ (0:4)

Нидерландия - ЧЕХИЯ (0:2)

Хърватия - ИСПАНИЯ (3:5)

Франция - ШВЕЙЦАРИЯ (4:5)

АНГЛИЯ - Германия (2:0)

Швейцария - ИСПАНИЯ (1:3)

Белгия - ИТАЛИЯ (1:2)

Чехия - ДАНИЯ (1:2)

Украйна - АНГЛИЯ (0:4)

Сега предстои да видим дали тази закономерност ще се случи и в полуфиналите. В първия от тях Испания играе срещу Италия, като се очаква "ла Фурия" да е в червен екип, а 'адзурите" - в син. Във втория - Англия ще излезе в бяло срещу Дания като отбор домакин. Ако това се случи и на финала се срещнат Англия и Испания, то "трите лъва" ще триумфират с мечтания трофей. А кои са най-странните, почти нереални факти на Евро 2020 вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Как Михаил Лозанов - Танка покори Байерн Мюнхен?

Михаил Лозанов - Танка е един от най-изявените български футболисти в годините преди Втората световна война....

Реклама

Най-четени новини


виж всички