Куриози 2021: Болезнено е да си стюард... особено когато стоиш зад вратата при дузпа! (ВИДЕО)


Куриози 2021: Болезнено е да си стюард... особено когато стоиш зад вратата при дузпа! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5214 0

С наближаването на новата 2022 г. SportLive започна да припомня на своите читатели някои от най-забавните и комични моменти, които са се случили из футболните терени по света и у нас през отиващата си 2021 година. В този материал ще се върнем към датата 19 октомври, когато на мъгливия Остров се играеше една любопитна среща от квалификациите на ФА Къп - най-старият футболен турнир в световен мащаб (1871-72)!

В този ден един срещу друг се изправяха Уеймът и Йоувил - отбори от долните нива на английския футбол, за чиито фенове ФА Къп носи огромен заряд. Първият двубой бе завършил 1:1 и сега предстоеше реванш.

Двата тима отново не успяха да се изненадат, размениха си по едно попадение в редовното време, а след това се премина директно към дузпи. Уеймът определено не можа да се възползва от домакинския фактор, след като пропусна четири от петте си удара от бялата точка, докато гостите реализираха 2 от 4.

Комичният момент дойде именно при един от пропуските...

Изстрелът от 11 метра бе толкова неточен и силен, че удари в главата един от стюардите, който секунди по-рано се бе преместил на бъдещия път на топката. На кадрите, които ще видите най-отдолу, се вижда цялата ситуация от перфектен ъгъл.

И ако си мислите, че човекът с жълта жилетка падна на тревата, жестоко се лъжете. Да, шапката, която носеше, полетя във въздуха и феновете зад вратата, казано на шега - почувстваха болката му, но след това избухнаха с одобрителни възгласи!

Вижте защо:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички