Цирк в Парагвай! Изгониха вратар с VAR преди началото на мача


Цирк в Парагвай! Изгониха вратар с VAR преди началото на мача
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

13464 0

Използването на системата VAR доведе до немислим куриоз в шампионата на Парагвай. В мача за Суперкупата на страната вратарят на Серо Портеньо Жан Фернандес получи червен картон преди първия съдийски сигнал след намесата на видеоповторението.

Фернандес се готвеше за началото между гредите, когато феновете на Олимпия Асунсион започнаха да го освиркват. Стражът не остана длъжен и отговори с жестове на съперниковата агитка.

"Когато отидох на вратата, феновете на съперника започнаха да ме замерят с предмети. Реагирах, направих жест, който в Бразилия е нормален. С този жест празнуват и голове. Не знам какво си помисли съдията, но това беше недоразумение", обясни вратарят след мача.

Не е известно кой е сигнализирал на рефера, но той използва VAR и показа червен картон на стража. За щастие смяна преди срещата беше разрешена и тимът започна с 11 души. Действията на арбитъра противоречат на регламента на използване на VAR - според правилата системата се използва за зачитане на голове, дузпи, червени картони и грешки при идентификацията на наказаните футболисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички