Коледна мъгла: Когато вратар остана 15 минути след края на мач на терена


Коледна мъгла: Когато вратар остана 15 минути след края на мач на терена
Снимка: Getty Images/Guliver

6010 0

През 1937 година, точно на Коледа - 25 декември, в Англия се състои двубоят между Челси и Чарлтън на "Стамфорд Бридж". През първото полувреме и двата отбора вкарват по един гол, а случилото се през втората част остава в историята.

Мъгла царува по целия терен и срещата е принудително прекратена. Вратарят на гостите Сам Бартрам вижда все по-трудно своите съотборници, докато в крайна сметка съвсем ги губи от полезрение. По някое време към него се приближава полицай, който му обяснява, че мачът е бил прекратен преди 10-15 минути и всички футболисти са се прибрали в съблекалнята.

Бартрам обаче изобщо не е разбрал, а явно и никой от съотборниците му не го е уведомил и се стигна до изключително куриозен случай точно на Коледа. "Бяхме доминиращи през този двубои, изнесени напред. Виждах все по-трудно и по-трудно фигурите на футболистите, защото атакувахме устремено" - споделя самият Бартрам.

Той обяснява още, че търпеливо е стоял на голлинията и е бил доволен, защото си е мислел, че неговият тим е обградил съперника. На няколко пъти излизал до точката за дузпа, но отново не виждал нищо. След като полицаят му казал, че срещата е приключила преди четвърт час, той отишъл в съблекалнята, където целият отбор се е смял с цяло гърло.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички