Как Хюн Мин Сон и Ким Мин Джае станаха... по-млади с една година тази седмица


Как Хюн Мин Сон и Ким Мин Джае станаха... по-млади с една година тази седмица
Снимка: Getty Images

3772 0

Футболните звезди на Южна Корея - Хюн Мин Сон, Ким Мин-Джае и други, станаха... по-млади с една година. Това стана факт в сряда, когато в сила влезе указ на президента Юн Сук Юл за отмяна на традиционната система за отчитане на възрастта, съобщава "ESPN".

Досега корейската възрастова система вземаше предвид периода на бременността. При раждането на бебето се смяташе, че то вече е на 1 година. След това всеки човек ставаше по-възрастен с година от 1 януари. Така бебета, родени през декември, вече се считаха за двегодишни деца.

В страната важи и общата международна система за изчисляване на възрастта. Тя бе в действие от 60-те години на миналия век, но беше използвана изключително за официални цели като медицинска или юридическа документация.

От тази седмица Южна Корея премахна традиционната си система и сега ще се придържа към международната. Хюн Мин Сон е роден на 8 юли 1992 г., а Ким Мин Джае - на 15 декември 1996 г. Единият от двамата завърши военна служба като един от най-добрите 5.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички