Бивш руски играч: Ухапах Зидан по плешивината до кръв


Бивш руски играч: Ухапах Зидан по плешивината до кръв

2700 0

Бившият руски защитник Вадим Евсеев разкри, че преди около 20 години е извършил първото известно ухапване на съперник във футбола. Потърпевшият е бил футболната легенда Зинедин Зидан, а инцидентът е станал по време на мача между Локомотив (Москва) и Реал Мадрид в Шампионска лига.

"Да играеш срещу такъв футболист е предизвикателство, много напрежение и огромна отговорност. Когато Локомотив попадна в Шампионска лига, ни се падна най-добрият състав в историята на мадридчани. А най-добрият от тях беше Зидан. Световен шампион. Шампион на Европа. Притежател на "Златната топка", коментира Евсеев в Instagram.

"Техниката на притежание на топкта на Зидан беше извънредна. Да не говорим за футболния интелект. Понякога изглеждаше, че пред теб е машина. Той почти не допускаше грешки. Обичаше да държи топката, но често играеше с едно докосване. Помня, че много се уморих в тези два мача. Не толкова физически, а от огромното напрежение: трябваше постоянно да внимавам, опитвайки се да предвидя как ще играе Зидан", продължава той.

"Държах го със зъби букввално. В един епизод се борехме за висока топка, аз скочих по-рано и забих зъби в неговата прочута плешивина. До кръв. Чиста случайност. Зидан също реагира по този начин на това. Лекарят му залепи пластир и той се върна на терена. Беше ми смешно и неловко, но само за няколко секунди. Играта продължи. Локомотив тогава беше много обигран и стабилен отбор", каза още Евсеев. Повече за уменията на Зидан в аспекта "игра с първо докосване" вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички