Трима футболисти минаха границата от 100 милиона, заработени за 2019 година


Трима футболисти минаха границата от 100 милиона, заработени за 2019 година
Снимка: Guliver/GettyImages

5713 0

След като 2019 година приключи, станаха ясни и най-големите "победители" в световния спорт, поне що се отнася до заработените пари през последните 365 дни. И за пръв път от години насам, топ 3 е съставен изцяло от представители на световния футбол

Изненадващо или не, Лионел Меси оглавява класацията за най-големи приходи за изминалата година, информира британският таблоид "The Sun". Въпреки че Кристиано Роналдо заработва най-много пари от спонсори и постове в Инстаграм, Ла Пулга го изпреварва по приходи, след като е спечелил 100 милиона долара през последната година. 

На втора позиция е именно португалецът, чиито банкови сметки са набъбнали със 109 милиона долара. Интересен факт при него е, че от публикации в социалните мрежи (най-вече в Instagram), той е направил повече пари, отколкото от заплатата си в Ювентус, която е около 30 милиона евро. 

Изненадващо 3-и в класацията е Неймар, който не се запомни особено с играта си на терена, а със скандалите, в които се забърка, включително и в обвинение за изнасилване (което се оказа неистинно). Въпреки това, за 2019 година той е генерирал приход от 105 милиона долара. 

Първият представител на професионалния бокс в класацията е Канело Алварес, който със своите 94 милиона долара е под №4 в престижното класиране. Веднага след него е Роджър Федерер със заработени 93.4 милиона долара.

Ето и пълната класация: 

1. Лионел Меси - 127 милиона долара

2. Кристиано Роналдо - 109 

3. Неймар - 105 

4. Канело Алварес - 94

5. Роджър Федерер - 93.4 

6. Ръсел Уилсън (американски футбол) - 89.5 

7. Аарън Роджърс (американски футбол) - 89.3 

8. ЛеБрон Джеймс (баскетбол) - 89 

9. Стеф Къри (баскетбол) - 79.8 

10. Кевин Дюрант (баскетбол) - 65.4

Може да се запознаете с това как работи машината за пари на Роналдо в Инстаграм в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички