Манчестър Сити сключи спонсорски контракт за 600 млн. паунда


Манчестър Сити сключи спонсорски контракт за 600 млн. паунда
Снимка: Getty Images/Guliver

3285 0

Манчестър Сити сключи десетгодишен спонсорски контракт с германската фирма за спортна екипировка "Пума" на стойност 600 млн. паунда. "Гражданите" си търсеха нов спонсор и контактуваха с "Пума" от ноември 2017 г. В крайна сметка двете страни са се договорили за контракт, който става вторият най-изгоден във Висшата лига след сделката на Манчестър Юнайтед с Адидас.

"Пума" от следващия сезон ще облича не само тима на Сити, но и четирите дъщерни клубове - Съчуан Цзюн, Жирона, Мелбърн Сити и Атлетико Торке. Естествено, по-голямата част от парите от концерна ще отиват в клуба от "Етихад", който сега получава от "Найк" само 20 млн. паунда годишно.

РАЗКРИТИЕ: СПОНСОР НАТИСКАЛ БАРСЕЛОНА КОУТИНЬО ДА ВЛИЗА В ИГРА

За първи път възпитаниците на Пеп Гуардиола ще носят екипи на "Пума" по време на предсезонното турне в Азия през лятото, където ще играят приятелски мачове в Япония и Китай.

"Това е исторически ден за нас. Подобно нещо не е правено преди, това е безпрецедентно сътрудничество. Нуждаехме се от партньор, който може да се развива толкова бързо, колкото нас. Когато имаш само един партньор, това спестява време в преговорите и позволява да действаш глобално", заяви изпълнителният директор на Сити Феран Сориано. А защо отборът проявява здрави нерви при изпълненията на дузпи - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички