Топ 10 на спортистите, които изкарват най-много от социалните мрежи


Топ 10 на спортистите, които изкарват най-много от социалните мрежи
Снимка: Getty Images

2947 0

Facebook, Instagram и Twitter се превърнаха в част от медиите, чрез които всеки е свободен да изразява мнение, споделя част от живота си и дори да рекламира различни видове услуги и стоки. 

Естествено и спортът е изцяло обвързан с тях, а световно известните спортисти се възползват по най-добрия начин в опит да си докарат допълнителни приходи. "BonusFinder" е фирма, която следи приходите на състезателите от социалните мрежи, а ето и Топ 10 на тези, които са припечелили най-много от публикации в Интернет:

1. Кристиано Роналдо - едва ли лидерът в групата е изненадващ, тъй като португалеца е спортиста с най-много последователи в Instagram, безумно известен във всяка част на земното кълбо и притежател на различни бизнеси, включително и производител на бельо, очила и парфюми. Според изследването звездният нападател взима по 2 милиона долара за един-единствен пост в социалните мрежи.

2. Лионел Меси - вечният конкурент на Роналдо се нарежда втори, но с драстична разлика от първото място - цял милион. С подписването си при Пари Сен Жермен аржентинеца донесе извънземни приходи на клуба, но и сключи лични договори, като най-значим такъв е с компания за криптовалути.

3. Дуейн Джонсън (Скалата) - бившият кечист попълва топ 3 на класацията, като също като Меси взима по 1 милион за пост в Instagram, като към момента спортистът се изявява повече в киното, а не по състезания. Скалата има собствена продуцентска кампания, продава алкохолна напитка (текила)м участва в различни предавания и дори има договор за собствена спорна линия със световно известна компания за екипировка.

Останалите места до 10 се допълват още от индийския крикет играч Вират Кохли ( 4 място с 694 509 долара за пост), Неймар ( 5 място - 584 956) , баскетболната легенда Леброн Джеймс (428 601 долара), Дейвид Бекъм, Килиан Мбапе, Роналдиньо и Марсело.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички