Перфектната машина: Ливърпул отбеляза рекордни приходи за 2018-а


Перфектната машина: Ливърпул отбеляза рекордни приходи за 2018-а
Снимка: Getty Images/Guliver

2577 0

Ливърпул регистрира рекордните приходи от 455 млн. паунда за миналата година, показват последните счетоводни сметки на клуба. Към 31 май 2018 от клуба отбелязват скок с 300% в пред-данъчните приходи – от 40 на 125 млн. паунда, въпреки рекордните за Ливърпул 190 млн. паунда, инвестирани в първия състав. Приходите от медийно излъчване се увеличиха от 66 на 220 млн. паунда, от реклами – от 17 до 154 млн. паунда, а от футболни мачове – от 7 до 81 млн. паунда.

Повечето от увеличените печалби са поради класирането на отбора за груповата фаза на Шампионска лига, както и достигането до финала на надпреварата. УЕФА оповести тогава, че клубът е отбелязал приходи от 72 млн. паунда заради участието си във финалния сблъсък.

КАК АЛИСОН СТАНА НАЙ-ЛОШИЯТ ВРАТАР ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА?!

КАК АЛИСОН СТАНА НАЙ-ЛОШИЯТ ВРАТАР ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА?!

Приходите от реклами също регистрираха ръст, след като бяха подписани осем нови партньорства, включително петгодишна сделка с компания за финансови услуги, която се превърна в първия спонсор на ръкавите на фланелките в историята на клуба. В добавка, Ливърпул се изкачи с две позиции до седмата в класацията на Deloitte Football Money League.

Главният оперативен директор на мърсисайдци Алън Хюз сподели, че това, което се наблюдава, е стабилно подобрение във финансовото състояние на клуба за последните години. "Този растеж и увеличение ни позволява да инвестираме както в първия състав, така и във футболната оперативна инфраструктура на клуба. Финансовите резултати търпят промени и зависят от цените на купени и продадени играчи. Откакто е периодът на отчитане, който започна преди година, ние продължихме да инвестираме в първия състав. Освен това инвестираме и в тренировъчната база в Къркби, където ще бъдат подобрени тренировъчните игрища“, завърши Хюз.

Ливърпул генерира 137 млн. паунда от продажби, като всички от тях бяха ренинвестирани в клуба. Филипе Коутиньо, Мамаду Сако, Лукас Лейва и Кевин Стюарт напуснаха "червените“ до периода на финансов отчет – 31 май 2018, докато Мохамед Салах, Анди Робъртсън, Доминик Соланке и Алекс Окслейд-Чембърлейн пристигнаха на "Анфийлд“. Освен това Ливърпул привлече Върджил ван Дайк за сумата от 75 млн. паунда – рекордна в историята на футбола за защитник.

Клубът отбеляза и ръст по популярност в социалните мрежи, като в Инстаграм платформата си Ливърпул отбеляза подобрение от 71%, като има 3 млн. повече последователи, а като цяло бройката на последователи в социалните мрежи достигна 60 млн.

Тимът приема у дома Борнемут в събота в опит да се завърне временно на върха във Висшата лига, като действащият шампион Манчестър Сити играе в къщи с Челси в дербито на кръга в неделя. Ето как според бившия треньор на тима Брендън Роджърс мърсисайдци ще станат шампиони. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички