Изненада: ПСЖ се договори за най-скъпата сделка в историята си


Изненада: ПСЖ се договори за най-скъпата сделка в историята си
Снимка: Guliver/GettyImages

21587 0

Френският гранд Пари Сен Жермен обяви най-скъпата сделка в своята история. След като клубът все още е автор на най-скъпия входящ трансфер (този на Неймар за 222 милиона евро), сега хегемонът в Лига 1 договори най-големия спонсорски договор в своята история, а и тази на френския футбол.

ПСЖ обяви ново партньорство с американския гигант "Nike" - споразумение, което е до 2032 година. Така американците ще продължат да обличат скъпо-струващите звезди на тима, а освен това ще продължат налагането на бранда "Джордан" във футболната игра. Контрактът с марката на Майкъл Джордан е за две години. От клуба обявиха сделката за "най-важната в историята на тима".

Междувременно "Екип" даде подробности по контракта между двете страни. Френската медия обяви, че в клуба ще бъдат налети 1 милиард евро, или по 80 милиона на година. Това прави сделката една от най-големите в момента във футбола, като Барселона и Реал Мадрид са двата отбора, които прибират повече пари от компаниите, които ги обличат. Манчестър Юнайтед също изпреварва парижани, като получава малко над 80 милиона евро на година от партньорството си с "Адидас".

Спонсорският договор със сигурност ще помогне на тима в опитите да изгради състав, който да спечели Шампионска лига, независимо от желанието на Неймар и Мбапе да напуснат тима. Какво иска ПСЖ от Барса, за да пусне бразилеца на "Камп Ноу" може да четете в тази статия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички