Барселона продава правата върху името на "Камп ноу"

Барселона възнамерява да спечели пари от името на своя стадион и за целта смята да продаде правата върху името на фармацевтична компания. Става дума за компания Grifols, съобщава Rac1.

От компанията потвърдиха, че се водят преговори, но финализирането им е далеч. Барселона планува да завърши сделката до края на 2018 година.

Заради Коутиньо: Барселона отлага реконструкцията на "Камп ноу"

Барселона ще отложи реконструкцията на своя стадион "Камп ноу", съобщава "Marca". Причината за това е липсата на средства. Клубът се опитва да на...

Според изданието, ръководството на Барселона не за първи път се кани да продаде правата за името на своя митичен стадион. По-рано основен кандидат бе компанията Mediapro. Тогава обаче каталунците не ги устрои предложената цена - 300 милиона евро.

"КАМП НОУ" ЩЕ ИМА НОВО ИМЕ СЛЕД ПО-МАЛКО ОТ ГОДИНА

Между другото информация за преговори между фармацевтичната компания и футболният клуб имаше още през 2017 година. Тогава се говореше, че клубът ще включи името на Grifols към това на "Камп ноу", срещу което ще получава по 15 милиона евро на сезон за 30 години. Каталунската компания обаче отрече.

Тези дни стана ясно, че Барселона плаща най-големите заплати в спортния свят. Вижте подробности в този материал.

Още по темата

Please select answer!