Шейх, руски магнат или американска фамилия - знаете ли кой е най-богатият собственик във футбола?

Милиардерите по света не са голям процент от населението, но пък много от тях се подвизават като собственици в света на спорта. Футболът не прави изключение, но знаете ли кой е най-богатият собственик на футболен тим?

Фамилия Глейзър например дори не попада в топ 10 на класирането сред най-богатите притежатели на клубове, тъй като общото състояние на семейството наброява 4 милиарда долара. Интересен факт е, че оферта за същата сума неведнъж е отказвана за продажбата на Манчестър Юнайтед.

Колосалната сделка за нови екипи на Сити дори не доближава топ 3 на най-скъпите сделки

Ръководството на Манчестър Сити постигна изключително сериозна сделка за доставчик на своята екипировка за следващите 10 години. "Гражданите" ще ...

Роман Абрамович, чието богатство се изразява в около 10 милиарда долара, също не е в челото на тази класация. Собственикът на Челси можеше и да е в топ 3 на класацията, но в последните години загуби сериозна част от активите си заради тежкия развод, през който премина.

Лидерът в класирането при най-богатите собственици обаче ще ви изненада, защото той не е собственик на нито един от най-големите европейски отбори - топ 10 на най-богатите собственици във футбола вижте в нашата галерия!

Още по темата

Please select answer!