SportLive представя: Най-голямото футболно разочарование на 2018 година


SportLive представя: Най-голямото футболно разочарование на 2018 година
Снимка: Getty Images/Guliver

2015 0

В първия ден на новата година екипът на SportLive решихме да ви запознаем с отборите, които ни разочароваха сериозно през 2018 и които сериозно трябва да се замислят за представянето си през 2019, ако искат отново да бъдат фактор в световния футбол. И още първото ни предложение е много дискусионно:

Реал Мадрид (избор на Стефан Йорданов)

Годината за "кралския клуб" може да се раздели на две части - преди и след лятото. Мадридчани достигнаха до трофея в Шампионска лига, което не ни дава никакво право да говорим за слаба година. Но играта на "белите" наесен бе неузнаваема, а тежкото падане от европейския връх е основание да наречем Реал - "провал".

Провал бе и трансферът на Кристиано Роналдо. Провал бе и назначаването на Хулен Лопетеги. Провал бе и трансферната политика на клуба, а във всички тези "провали" сякаш най-голяма влияние оказва само един човек - Флорентино Перес. И именно той трябва да поеме отговорността за тоталния срив в испанския колос за по-малко от три месеца.

Манчестър Юнайтед (избор на Божидар Александров)

През 2017 година Жозе Моуриньо представи себе си на феновете на Манчестър Юнайтед със запомнящ се начин. „Червените дяволи“ грабнаха трофея от Купата на Лигата, а след това дойдоха триумфите в Лига Европа и за Къмюнити Шийлд. През следващите 12 месеца обаче 20-кратните шампиони на Англия тотално деградираха както във Висшата лига, така и в Шампионска лига. Отборът сякаш отказваше да слуша командите на Специалния и това са отразяваше на терена. Последваха скандали между играчи и мениджър.

Най-скъпият играч в историята на клуба седеше по-често на пейката, от колкото на терена. Футболистът с най-висока заплата в тима Алексис Санчес, който бе привлечен лично по желанието на португалеца, също рядко получаваше шанс да покаже какво може. 2018 година за Манчестър Юнайтед завърши напълно логично. След най-слабия старт във Висшата лига в историята на клуба, Моу бе уволнен, а на негово място пристигна легендата Оле Гунар Солскяер, който за момента се справя повече от оптимистично.

Челси (избор на Росита Иванова)

След като през 2017 година лондончани станаха шампиони, то през 2018 година завършиха на незавидното пето място. Така остана и извън квотите, даващи право да играят в Шампионска лига. Видно бе, че Антонио Конте се изчерпа начело на „сините“, а футболистите играеха без желание. Голяма част от тях дори открито недоволстваха от методите на италианеца и той много бързо успя да изгуби съблекалнята.

Схемата му с трима защитници вече бе разгадана и не успя да внесе достатъчно свежест с нови попълнения. Най-хубавото от тази година бе именно смяната на Конте и идването на Маурцио Сари, който поне засега дава по-голяма свобода на играчите си.

Байерн Мюнхен (избор на Иво Вецев)

Баварската машина забуксува сериозно през 2018 година. Наричаният доскоро "ФК Холивуд" загуби всякакъв блясък, а благодарение на остарялото мислене на ръководството що се отнася до трансферния пазар, отборът страда сериозно през изминалите 12 месеца. Байерн беше безличен срещу Реал Мадрид в Шампионска лига, когато отпадна в полуфиналите. Да, достигането до топ 4 не е малко постижение, но пътят на Байерн беше изключително лесен - победи над Бешикташ и Севиля.

През настоящия сезон Байерн вече изостава от върха на Първа Бундеслига след силното начало на Борусия (Дортмунд), като едва наскоро баварците излязоха на второ място в подреждането. Воденият от Нико Ковач тим играе слаб футбол, на моменти дори скучен. Далеч по-малки отбори се държат като равен срещу Байерн, а в клуба все още нямат ясна идея как ще заменят Робен и Рибери след края на сезона. Байерн е голямото разочарование на 2018 година сред клубните отбори, защото Реал Мадрид може и да падна от високо, но има с какво да се похвали през 2018. А Байерн?


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички