Меси получи признание за помощта си към онкоболни деца


Меси получи признание за помощта си към онкоболни деца
Снимка: Instagram

2994 0

Капитанът на Барселона Лионел Меси получи поредната си награда, този път обаче за дейност извън футбола. Аржентинецът бе отличен за приноса си към построяването на най-големия в света детски онкологичен център в болница "Сант Жоан де Деу" в Барселона. Меси спечели наградата за международен спортист на Галата за спортни ценности през 2020 година.

Събитието се организира от каталунския вестник "Спорт" и "Prensa Iberica". Журито е оглавявано от директора на вестника Алберт Саес, президента на Испанския олимпийски комитет Алехандро Бланко и президента на Ла Лиха Хавиер Тебас. Според журито Меси е направил възможно изграждането на центъра с даренията си, които изглежда, че не са били еднократно през годината.

Други победители в наградата "Ценности 2020" станаха тенисистът Рафаел Надал като спортист от мъжки пол и Каролина Марин в категорията за жени. Легендата на Барселона Шави Ернандес пък спечели наградата "value Legend за следването на принципа на феърплея през цялата си кариера. Неотдавна Меси призна, че има нужда от психолог. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички