Гарет Бейл дари половин милион в битката с коронавируса


Гарет Бейл дари половин милион в битката с коронавируса
Снимка: Getty Images/Gulliver

2434 0

Звездата на Реал Мадрид и уелския национален отбор Гарет Бейл дари половин милион паунда на Националната здравна служба (NHS) в родината си за борбата с COVID-19. Средствата са дарени на Здравния борд на Университета на Кардиф и Вейл и ще бъдат използвани за допълнително оборудване за медицинските служители и пациенти.

"Това е фантастичен жест. Гарет и съпругата му искаха да дадат нещо на местната NHS, тъй като той е роден в Университетската болница на Уелс. Те споделиха, че през годините Университетската болница им е предоставяла множество здравни услуги. Благодаря ти, Гарет, ти си нашата звезда", заяви изпълнителният директор на здравното заведение Лен Ричардс.

Съотборникът на Бейл в националния тим - Арън Рамзи вече направи две дарения по 10 хиляди паунда на NHS в Уелс, предоставяйки средствата на същата организация. А колко пари дари Неймар за справяне с пандемията вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички