Заради кошмарни метеорологични условия: Прекратиха слалома в Банско


Заради кошмарни метеорологични условия: Прекратиха слалома в Банско
Снимка: Община Банско

1267 0

Слаломът от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в родния зимен курорт Банско бе прекратен преждевременно заради лошите метеорологични условия. Силен дъжд, примесен със снеговалеж, бурен вятър и лоша видимост доведоха до решение от страна на рейс директора на Международната федерация (ФИС) Маркус Валднер състезанието да бъде отменено след забавяне от около половин час.

"Много силен вятър. Проблемът беше и дъждът. Нямаше просто добра видимост. Не беше достатъчно добре за състезателите да карат в тези условия. Да, прогнозата не е добра за втория манш. Ще има повече вятър, както и значително по-лоши условия - не е лесно да вземеш такова решение", каза самият Валднер.

Алберт Попов не успя да се справи с лошите метеорологични условия

Тежките условия повлияха и на Алберт Попов

Лошото време не попречи стартът в Банско да започне по предварителен план в 10:30 часа българско време. Първият от двамата българи, заявени за участие - най-добрият ни скиор Алберт Попов, се спусна по трасето със стартов номер 17, като даде 15-о време, на +3.59 сек зад водача Клеман Ноел от Франция. Аби не съумя да се справи с неблагоприятните условия.  Алберт кара по пистата пред погледа на президента на Република България Румен Радев.

В крайна сметка, Попов бе 22-ри от 29 завършили скиори. Двама състезатели не финишираха, а прекъсването дойде преди спускането на Жан Кранец от Словения.

"Много трудно решение, но беше преценено, че с оглед на лошата видимост, както и на прогнозата за следващите часове, състезанието трябва да бъде преустановено. Това е девета алпийска Купа, много сериозна репутация имаме, с домакинства на различни дисциплини. Надявам се да продължим по този път и да организираме отново големи прояви не само при ските, но и в сноуборда. Понякога се налага да се сблъскваме и с подобно ситуации, но това е част от спорта", коментира генералният секретар на родната федерация Георги Бобев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички